Yoga

Iyengar yoga

Hatha Yoga is lichaam en geest tot eenheid brengen door lichaamshoudingen te oefenen en door de ademhaling te leren beheersen. Alle vormen van yoga hebben het doel een bewuster leven te leren leiden.

Iyengar Yoga is een stijl van Hatha Yoga, vernoemd naar de yogaleraar B.K.S Iyengar (1918 – 2014). Hij heeft een actieve, uitdagende en zorgvuldige vorm van yoga ontwikkeld, waarin de correcte uitlijning van het lichaam centraal staat.

Het sportprogramma

Belangrijk en kenmerkend van Iyengar Yoga is het ontwikkelen van kracht, van uithoudingsvermogen en van een correcte lichaamshouding. Dit gaat samen met het verkrijgen van een grotere flexibiliteit en een diepere ontspanning.

De staande houdingen zijn zeer belangrijk. De positieve effecten daarvan, zoals het verkrijgen van sterkere benen, verbeteren van de algehele conditie en verlichten van pijn in nek, rug en schouders zijn al na een korte tijd oefenen voelbaar. 

Doordat de Iyengar-methode gebruikmaakt van hulpmiddelen is deze vorm van yoga voor iedereen geschikt, ongeacht leeftijd of fysieke conditie. Bekijk onderstaande link voor inzicht in houdingen en mogelijkheden.

BKS Iyengar


Call Now Button
%d bloggers liken dit: