Onze werkwijze stap voor stap


Aanmelding

,

Met of zonder verwijzing van een arts kunt u bij ons een afspraak maken. In beide gevallen vergoedt uw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering de behandeling. Vervolgens inventariseren onze fysiotherapeuten aan de hand van een persoonlijk intakegesprek uw klachten. Door gerichte vragen te stellen, krijgen we een zo goed mogelijk beeld van de problemen en daarmee ook de oplossing en wat we voor u kunnen betekenen.


Onderzoek

Na het intakegesprek vindt er een lichamelijk onderzoek plaats. Door middel van specifieke testen, waarbij bewegingen gemaakt worden die de fysiotherapeut een beter beeld geeft van de klachten, wordt uw blessure in kaart gebracht. Naast het lichamelijk onderzoek wordt u mogelijk gevraagd om een of meerdere vragenlijsten in te vullen. De bevindingen uit het onderzoek worden met u besproken om samen een passend behandelplan te maken.


Behandeling

Wij bieden verschillende mogelijkheden aan om uw blessure zo goed mogelijk te behandelen. De fysiotherapeut kan uw gewricht of pijnlijke plek behandelen door middel van mobilisaties. Uw gewricht wordt hierbij op een specifieke manier bewogen. Vaak moet u voor het verbeteren van uw klachten oefeningen doen. Hiervoor beschikken wij over een ruime oefenzaal. Hier kunt u de oefeningen alleen doen of samen met andere patiënten die een oefenprogramma afwerken.


Klachtenvrij hervatten sport of bewegen in het dagelijks leven

Ons uiteindelijke doel is dat u van uw klachten af bent. En weer kunt doen wat u wilt. De behandeling wordt dan afgesloten. Om zeker te weten dat onze klanten tevreden zijn, krijgt u een evaluatieformulier toegestuurd. Wij stellen het zeer op prijs als u deze invult.