Schouderklachten

Schouderklachten kunnen plotseling ontstaan als gevolg van een trauma of geleidelijk door structurele overbelasting van de schouder. Langdurige herhaalde bewegingen kunnen irritatie of ontstekingen veroorzaken. Schouderklachten kunnen gepaard gaan met nekklachten en behoorlijke beperkingen veroorzaken bij het dagelijks functioneren.

Hoe gaan we te werk?

Voorafgaand aan de behandeling vindt een onderzoek plaats dat de oorzaak van het probleem duidt en een beeld geeft van wat u op dit moment (nog) kunt en waarin u beperkt bent. Hierin werken wij volgens de laatste wetenschappelijk bewezen onderzoekstechnieken en meetinstrumenten.

Op basis van de uitkomsten van het onderzoek stellen we een behandelplan op. Hierin staan uw persoonlijke doelen op de voorgrond. Het behandelplan heeft een actief karakter, wat inhoudt dat uw therapeut u zeker zal stimuleren bij de behandeling.
Het behandelplan kent een duidelijk begin- en eindpunt. Zo weet u zeker waar u naar toewerkt.

Gedurende uw behandelprogramma wordt u begeleid door een van onze professionals. Afhankelijk van uw situatie wordt de behandeling in de oefenzaal of in de behandelkamer gegeven.

Wordt u binnenkort geopereerd aan uw schouder? Naderhand kunt u bij ons terecht voor een revalidatietraject onder begeleiding van een van onze fysiotherapeuten. Wij zijn lid van het Rijnland Schouder Netwerk.