Rugklachten

Rugklachten komen vaak voor en kunnen veel pijn en beperkingen in het dagelijks leven veroorzaken. Gelukkig is ernstige of blijvende schade zeldzaam. Lage rugpijn ontstaat vaak door overbelasting van de rug. Vaak is te vlug of te zwaar tillen of het maken van een verkeerde beweging de reden.

Het is niet altijd direct duidelijk waarom iemand lage rugklachten heeft. Meerdere oorzaken kunnen hierbij een rol spelen. Zoals een verlaagde algehele belastbaarheid van het lichaam door een verminderde conditie of stress in combinatie met veel statische belasting zoals autorijden of lang zitten bijvoorbeeld.

Hoe gaan we te werk?

Onze professionele therapeuten brengen samen met u de oorzaken en de klachten in kaart. Met vragenlijsten en meetinstrumenten kunnen wij objectiveren wat u nog kunt, hoeveel u wordt beperkt en waar de pijn zich bevindt. Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld. Hierin worden de te verwachten resultaten vastgelegd en hoe en wanneer u uw gestelde doelen zult gaan behalen. Het behandelplan heeft een actief karakter. Dit betekent dat uw therapeut u zeker zal stimuleren bij de behandeling.

Visser Fysiotherapie heeft een aantal specifieke rugzorgplannen ontwikkeld, die op uw situatie worden afgestemd. Door het volgen van een zorgplan nemen de klachten doorgaans af of verdwijnen voorgoed. De zorgplannen zijn gericht op het verbeteren van de algehele conditie en de coördinatie van buik- en rugspieren. Een van onze professionals zal u binnen het programma begeleiden.

De behandelingen worden gehouden in de oefenzaal of in een aparte behandelruimte. Tijdens het programma vinden er evaluaties plaats om de voortgang te bespreken. Indien nodig kunnen de doelstellingen worden aangepast. Aan het eind van het programma vindt een eindmeting en een eindevaluatie plaats. Ook ontvangt u een vervolg- en preventie-advies.

Call Now Button
%d bloggers liken dit: