Kinderen in de basisschoolleeftijd leren veel nieuwe motorische vaardigheden. Wanneer er problemen zijn in de motorische ontwikkeling kan zich dat uiten in onzekerheid in bewegen wat kan leiden tot het niet goed mee kunnen komen met buitenspelen, schoolgym, zwemles of op de sportclub.

Kinderen kunnen problemen ervaren met het aanleren van grof motorische vaardigheden (fietsen, rennen, springen, hinkelen, huppelen, balvaardigheid)
Soms wordt gezien dat kinderen wat " onhandig" zijn in hun bewegen, ze vallen veel, stoten zich vaak en laten bewegingsonrust zien. Mogelijk kan een kinderfysiotherapeutisch onderzoek in kaart brengen in welke mate het kind wordt belemmerd in zijn ontwikkeling en of behandeling nodig is.

Ook kan de kinderfysiotherapeut kinderen helpen die moeite hebben met de fijne motoriek zoals het kleuren/ tekenen, knippen en plakken, maar ook problemen in het volgen van het schrijfonderwijs op school.

Ook kan het in deze leeftijd kan het ook gaan om orthopedische afwijkingen zoals peesletsels, status na een beenbreuk of sportletsel. Hoewel het letsel in wezen niet veel verschild van die van een volwassene heeft het kind toch een hele andere benadering nodig.
Andere voorkomende indicaties voor kinderfysiotherapie zijn:
* Loopproblemen
* problemen in de prikkelverwerking
* Ademhalingsproblemen
* Houterige motoriek
* Houdingsproblematiek
* Pijnklachten
* Sportblessures
* Bewegingsangst of bewegingsonrust
Call Now Button
%d bloggers liken dit: