High Intensity Interval Training - HIIT

Hou je van een sportieve uitdaging, maar heb je in je drukke leven weinig tijd? Kom dan op onze mooie locatie de nieuwe HIIT volgen. HIIT staat voor 'High Intensity Interval Training'. Het is een korte maar intensieve training in een kleine groep met persoonlijke aandacht. De training wordt gegeven door een gespecialiseerd fysiotherapeut die veel verstand heeft van sporten. We weten allemaal hoe belangrijk het is om te sporten voor je gezondheid. In deze maatschappij is dat best lastig met veel zittend werk, drukke levens, zorgen voor kinderen etc.

Met een training van 45 minuten kun je je lijf fitter en sterker maken. Heb je een doel waar je naartoe wilt trainen of wil je preventief sterker worden om je favoriete sport te blijven beoefenen? Kom dan een proefles volgen.

Is HIIT nieuw?

Nee. In de (top)sport staan intensieve intervaltrainingen al jaren op het programma. Doordat de intervallen zo intensief zijn, is de totale trainingsprikkel van een HIIT-sessie groter dan de prikkel van een duurtraining.

Wat zijn de voordelen van HIIT:

Volgens enkele wetenschappelijke studies kan HIIT een waardevolle toevoeging zijn aan een trainingsprogramma. Je wordt er fitter door, de conditie van je hart, bloedvaten en longen verbetert, bloedwaarden (zoals bloeddruk, cholesterol) verbeteren en HIIT kan je helpen om af te vallen.

HIIT kan volgens deze studies dus dezelfde positieve effecten op je gezondheid hebben als andere vormen van (duur)training. Alleen bereik je met HIIT dezelfde (of soms zelfs grotere) gezondheidseffecten in een korter tijdsbestek dan de traditionele kracht- en duurtrainingen. Er zijn zelfs aanwijzingen dat inactieve mensen (zonder gezondheidsproblemen) met de meest intensieve variant van HIIT al met 30 minuten trainen per week (inclusief warming up en cooling down) gezondheidswinst kunnen boeken. Dit alles komt vooral doordat HIIT zo zwaar is. Hierdoor is de prikkel voor het lichaam om zich na afloop van de training te verbeteren groot en word je fitter en gezonder. Een andere reden is dat de calorieverbranding na afloop van de training nog zo’n twee uur verhoogd blijft.

De training wordt gegeven door Jainy Scheepens. Ze heeft vroeger op hoog niveau getennist en veel ervaring met verschillende trainingsvormen om resultaatgericht te trainen.