Heupklachten

Heup- en bekkenklachten komen voor bij zowel mannen als vrouwen. Klachten aan het heupgewricht worden vaak in de lies aangegeven en kunnen verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaak is gewrichtsdegeneratie (artrose). In dit proces wordt het kraakbeen langzaam afgebroken door een te hoge belasting op het heupgewricht. Bekkenklachten kunnen gevoeld worden aan de voorzijde, ter hoogte van het schaambeen, aan de zijkant of laag onder in de rug.

Hoe gaan we te werk?

We starten met een uitgebreid, gericht onderzoek. Hierin brengen we uw klachten in kaart om de oorzaak van uw heupklachten te achterhalen. Het onderzoek wordt zo nodig aangevuld met specifieke metingen en vragenlijsten.

Na het onderzoek stellen we een persoonlijk behandelplan op waarin uw doelstellingen duidelijk naar voren komen. De inhoud van de behandeling, de oefentherapie, de frequentie en de doorlooptijd van de behandeling worden aan u voorgelegd en met u besproken.

Wij hebben heeft meerdere specifieke behandelprogramma’s voor heupklachten. Deze worden aangepast naar uw mogelijkheden en persoonlijke doelstellingen. U ontvangt van ons persoonlijk advies en gerichte oefentherapie voor thuis.

Wordt u binnenkort geopereerd aan uw heup? Naderhand kunt u bij ons terecht voor een revalidatietraject onder begeleiding van een van onze fysiotherapeuten. Wij zijn lid van het Rijnland Knie & Heup Prothesiologie Netwerk.

Call Now Button
%d bloggers liken dit: