Fit tijdens en na kankerbehandeling

Waarom is fysiotherapie van belang tijdens en na kanker? De behandelingen zijn zwaar, zowel mentaal als fysiek. Maar het op peil houden van uw conditie en kracht is essentieel.

Onderzoek toont aan dat het volgen van een speciaal ontwikkeld trainingsprogramma tijdens en/of na de oncologische behandeling talloze voordelen biedt. Bij Visser fysiotherapie en sport' kunt u dit programma volgen.

Wat bieden wij?

  • Onder leiding van een oncologisch fysiotherapeut volgt u een oefenprogramma gericht op uw persoonlijke doelen
  • Het behandelplan wordt samen met u gemaakt
  • Dit programma bestaat uit een combinatie van kracht- en conditie training op maat
  • De oncologische revalidatie vindt plaats in onze trainingszalen met veel ruimte, grote variatie aan apparatuur en trainingsmaterialen
  • Bent u echter niet in staat om naar de praktijk te komen. Dan komen we bij u aan huis of maken we gebruik van E-Health

Wat bieden wij?

Onder de deskundige begeleiding van een oncologisch fysiotherapeut volgt u een persoonlijk oefenprogramma, gericht op uw doelen. Samen stellen we een behandelplan op dat bij u past. Het programma omvat een combinatie van op maat gemaakte kracht- en conditietraining in onze goed uitgeruste trainingszalen.

Voordelen voor u

  • Behoud/Sneller herstel van fitheid en spierkracht
  • Minder klachten van misselijkheid, vermoeidheid of pijn
  • Het beter verdragen van de oncologische behandeling
  • Sneller hervatten van de dagelijkse activiteiten

Kunt u niet naar de praktijk komen? Geen probleem, we bieden ook behandelingen aan huis of via E-Health.

Vergoeding, hoe werkt het?

Heeft u behoefte aan begeleiding bij het fit blijven of worden tijdens of na kankerbehandeling? Neem dan contact met ons op. Een verwijzing van uw huisarts of specialist is noodzakelijk voor eventuele vergoeding van fysiotherapie.

Na de 21ste behandeling worden fysiotherapie sessies vergoed na een operatie, radiotherapie of tijdens/na chemotherapie, vanuit de basisverzekering, voor een periode van 12 maanden. De eerste 20 behandelingen vallen onder uw eigen verantwoordelijkheid of kunnen mogelijk vergoed worden door uw aanvullende verzekering.

Het oncologisch traject is zwaar en uitdagend, maar wij willen deze uitdaging graag samen met u aangaan en de juiste zorg op het juiste moment bieden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maaike van de Pavoordt.