Fasciatherapie

Wat is fascia? Fascia is bindweefsel, en het fascia systeem zijn bindweefselvliezen die met elkaar in verbinding staan. Deze vliezen zitten om je spieren, botten, gewrichten en organen heen. Dit vormt een netwerk waardoor kracht overgedragen worden en hierdoor kan ons lichaam soepel bewegen.

In de fascia lopen veel zenuwuiteinden. Als dit netwerk optimaal werkt is er geen wrijving en dat betekend gezond bewegen. Als de fascia echter in slechte conditie kan dit pijn veroorzaken. Dit kan komen door stress, weinig bewegen, slechte hydratatie, operaties of trauma.

Je kan fascia zien als een soort ‘wetsuit’ dat net onder de huid loopt. Fascia kent geen begin en geen einde, loopt van top tot teen, van de huid tot in het bot. Er zijn specifieke behandeltechnieken en oefeningen om de conditie van de fascia te verbeteren.

Wat is een fasciabehandeling?

De fascia behandeling bestaat uit verschillende onderdelen. Eerst wordt er een onderzoek gedaan om vast te stellen waar de pijn en bewegingsbeperkingen vandaan komen en een vragenlijst.

Na het onderzoek gaan we de oppervlakkige fascia los maken waar nodig. Daarna gaan we naar de diepere fascia lagen en triggerpoints. Dit wordt gedaan met mobiliserende technieken. Op het eind van de behandeling worden er oefeningen of zelf release technieken aangeleerd en meegegeven. Omdat het fascia systeem door het hele lichaam loopt kijken we naar meer plekken dan alleen waar de pijn in eerste instantie zit.

Call Now Button
%d bloggers liken dit: