Fasciatherapie - verbeter de conditie van het fascia systeem

Wat is fascia?

Fascia is een essentieel bindweefsel dat een netwerk vormt rondom onze spieren, botten, gewrichten en organen. Deze bindweefselvliezen zijn met elkaar verbonden en dragen kracht over, waardoor ons lichaam soepel kan bewegen.

De fascia bevat talloze zenuwuiteinden, en wanneer dit netwerk optimaal functioneert, ervaren we geen wrijving en kunnen we gezond bewegen. Echter, als de fascia in slechte conditie is, kan dit pijn veroorzaken. Stress, gebrek aan beweging, slechte hydratatie, operaties of trauma kunnen bijdragen aan problemen in de fascia.

Je kan fascia zien als een soort ‘wetsuit’ dat net onder de huid loopt. Fascia kent geen begin en geen einde, loopt van top tot teen, van de huid tot in het bot. Er zijn specifieke behandeltechnieken en oefeningen om de conditie van de fascia te verbeteren.

Wat is een fascia behandeling?

Een fascia behandeling omvat verschillende onderdelen. Allereerst wordt er een grondig onderzoek uitgevoerd om de oorsprong van pijn en bewegingsbeperkingen vast te stellen. Daarna volgt een vragenlijst om een compleet beeld te krijgen.

Na het onderzoek richten we ons op het losmaken van de oppervlakkige fascia, waar nodig. Vervolgens gaan we dieper naar de fascia lagen en triggerpoints met behulp van mobiliserende technieken. Aan het einde van de behandeling worden oefeningen en zelf release technieken aangeleerd om het effect te versterken. Omdat het fascia systeem door het hele lichaam loopt, kijken we naar meer plekken dan alleen waar de pijn in eerste instantie wordt ervaren.

Ontdek de voordelen van fasciatherapie en leer hoe je de conditie van je fascia kunt verbeteren voor een gezond en comfortabel bewegend lichaam. Laat pijn en bewegingsbeperkingen niet langer jouw welzijn beïnvloeden en ervaar de positieve effecten van een gezonde fascia.

De fasciatherapeuten in ons centrum zijn Jainy Scheepens en Roel Schenk