Echografie - inzicht in de blessure

Wat is echografie?

Echografie is een geavanceerde beeldvormende techniek die gebruikmaakt van geluidsgolven om verschillende weefsels in het lichaam te visualiseren en afwijkingen te detecteren. Met deze nauwkeurige methode stellen onze ervaren fysiotherapeuten een duidelijke diagnose, waardoor we een op maat gemaakt behandeltraject voor uw blessure kunnen opstellen.

Doel van echografisch onderzoek

Het doel van een echografisch onderzoek is om een diepgaande diagnose te stellen van uw blessure. Op basis van deze diagnose kunnen onze gespecialiseerde fysiotherapeuten een effectief behandelplan voor u ontwikkelen, perfect afgestemd op uw specifieke behoeften.

Onze behandeling

Tijdens het onderzoek wordt een echokop, ook wel echoprobe genoemd, op het gewricht geplaatst waar de klachten zich voordoen. Hierdoor kunnen we verschillende weefsels beoordelen, zoals spieren, kapsels, banden, pezen en slijmbeurzen. Echografie is geschikt voor diverse klachten, waaronder sportblessures, peesklachten, spierrupturen, slijmbeursklachten, schouderklachten, knieklachten, elleboogklachten, enkelklachten en heupklachten.

Voordelen van echografie

Een echografie consult duurt maximaal een half uur, waardoor we snel en efficiënt een diagnose kunnen stellen. Direct na het onderzoek krijgt u de uitslag, zodat we snel met het behandeltraject kunnen beginnen. Het beste van alles is dat echografisch onderzoek onder fysiotherapie valt, waardoor er geen extra kosten aan verbonden zijn naast de reguliere kosten voor fysiotherapie.

Kies voor echografie en laat onze deskundige fysiotherapeuten u helpen uw blessure effectief te behandelen en terug te keren naar een actief en gezond leven.  Binnen onze praktijk zijn dit Paul Mulder, Matthijs Fransen en Henny Hakker.

Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken voor een echografisch onderzoek.