Dry Needling

Introductie

Welkom bij onze innovatieve fysiotherapiebehandeling, Dry Needling, wordt ingezet (vaak chronische) om spierklachten te verbeteren. 

Doel van Dry Needling

Het hoofddoel van Dry Needling is het opwekken van een zogenaamde 'local twitch respons', waardoor de spieren zich kunnen ontspannen.

De behandeling

Bij Dry Needling richten we ons op het ontspannen van spierverhardingen, ook wel bekend als 'myofasciale triggerpoints'. Deze verhardingen worden aangeprikt met behulp van dunne acupunctuurnaalden. Door gericht te prikken, kunnen de spierverhardingen effectief worden losgemaakt. We betrekken ook de spieren langs de wervelkolom in onze behandeling om klachten in de toekomst te voorkomen.

Het belang van stretching en oefentherapie

Na de Dry Needling-behandeling adviseren we om de spieren te stretchen en ze uiteindelijk voldoende belastbaar te maken met specifieke oefentherapie. Op deze manier bevorderen we een snel herstel en voorkomen we verdere klachten.

Ontmoet onze specialist

Onze gespecialiseerde therapeut Dianne van Wijk maakt gebruik van dunne acupunctuurnaalden om effectief en snel verhardingen in spieren te ontspannen.

Conclusie

Als u op zoek bent naar een effectieve behandeling om (chronische) spierklachten te verlichten en uw algehele welzijn te verbeteren, dan is Dry Needling bij onze praktijk de juiste keuze. Maak een afspraak met een van onze specialisten en ervaar de voordelen van deze innovatieve therapie. Neem vandaag nog contact met ons op!