ACNES

buikwandpijn

Onze buikwand kan je zien als een soort hoes die onze organen omvat en beschermt tegen de buitenwereld. De buikwand bestaat uit allemaal lagen die nauw met elkaar samenwerken, waaronder je buikspieren. Vanuit binnen in je buik loopt er een zenuw dwars door de buikwand heen. Deze zenuw voorziet onze huid van gevoel. Door sommige omstandigheden kan de zenuw plotseling bekneld raken in het bindweefsel. Dit kan klachten veroorzaken die zorgen voor extreme hinder en pijn in het dagelijks leven. In de geneeskunde zijn deze symptomen verzameld onder de diagnose ACNES.

In het Engels afgekort ACNES, staat voor: Anterior Cutaneous Nerve Entrapment Syndrome. Ofwel in het Nederlands vertaald: Een ziektebeeld wat ontstaat bij het verstrikken/beknellen van een huidzenuw aan de voorzijde van uw buik.

Behandelen zonder prikken of snijden

Bij Visser fysiotherapie en sport is Roel Schenk gespecialiseerd in het conservatief behandelen van ACNES en buikwandpijn. Conservatief wil zeggen: Behandelen zonder prikken of snijden. Sinds 2018 ondersteund hij met succes ACNES- en buikwandpijn cliënten middels een unieke behandelmethode. Roel gebruikt hiervoor interventies die voor andere diagnoses bewezen effectief zijn bevonden. Dit combineert hij met een verfrissende visie waarbij hij jouw klachten bekijkt als een samenhangend geheel. Door het toepassen van deze brede visie hebben we sneller en beter grip op jouw totale klachtenbeeld – en dus ook op een oplossing!

Hoe gaan we te werk?

  • We verminderen de trek- en drukkrachten op de beknelde zenuw. Dit doen we door het bindweefsel (fascia) pijnvrij te behandelen. Enkele van deze handelingen kan je uitstekend zelf uitvoeren en leren wij jou dan ook graag aan.
  • We laten je weer zo normaal mogelijk bewegen. Hoe eerder je weer ontspannen en zorgeloos kunt bewegen, hoe minder trek- en drukkrachten de beknelde zenuw zal ervaren. Sportspecifiek advies ook mogelijk.
  • We leggen je precies uit wat er in je lichaam gebeurt bij de diagnose ACNES. Hoe komt het nou dat je zoveel pijn ervaart? En hoe kun jij de controle op je leven weer terug krijgen? Bij langer bestaande klachten ontstaan er pijnprocessen die je herstel in de weg staan. Die processen kunnen we omkeren, zodat jouw pijn minder wordt en je weer kan doen waar je zin in hebt. Voor meer informatie kijk de volgende video
  • Voor meer informatie over mijn behandeling kunt u naar mijn pagina gaan www.roelschenk.nl