Mijn tocht door artroseland

Vrijdag 25 september presenteert Hetty Kock haar fascinerende boek bij Visser Fysiotherapie en Sport: Mijn tocht door artroseland.

 

Actief met artrose, kan dat? Hetty Kock is erin geslaagd. Twaalf jaar lang heeft ze artsen, fysiotherapeuten en ziekenhuizen bezocht. Als ze in Nederland afgewezen werd voor behandeling ging ze naar België waar een behandeling wel mogelijk was.

Tussen de behandelingen door blijft ze haar passies, wandelen en reizen, beoefenen op het niveau dat ze aankon.Ga mee met de tochten van Hetty door twee werelden: haar artrosewereld en haar reiswereld.

Haar artrosewereld beschrijft de tocht langs (para)medici en leidt tot het plaatsen van acht protheses/ijzerwerkjes: knieën, heupen, schouder, duim, rug en nek.

De reizen die Hetty tussen haar operaties door maakte waren actief, als het mogelijk was, zoals wandelen in Brazilië, maar als de benen even niet konden, passiever door op safari in Zuid-Afrika te gaan. Zo werden vele actieve of minder actieve reizen gemaakt door onder andere Ecuador, Panama, de Verenigde Staten, Jordanië en Israël.

René de Bos, Nederlands eerste beklimmer van de hoogste berg ter wereld de Mount Everest, beschrijft de tocht van Hetty als volgt: de tocht die Hetty moest afleggen is te vergelijken met de tocht door de Khumbu-ijsval naar kamp 1 tijdens mijn beklimming van de Mount Everest. Steeds dienden zich weer onverwachte situaties aan in het ijs en steeds kwamen er weer nieuwe uitdagingen. Door een ongelooflijk doorzettingsvermogen wist Hetty haar ijsval te beklimmen en aan de vervolgroute te beginnen: de route van verre reizen en genieten van natuur en cultuur in andere werelddelen.

De presentatie zal op 25 september plaatsvinden in de praktijk van Visser Fysiotherapie en Sport aan de Van Vollenhovenkade 20a te Leiden. Aanvang 13.45 en einde 16.00 uur.

Het boek is deze vrijdagmiddag te koop voor € 9,95Meer informatie over Hetty Kock en haar boek kunt u vinden op www.artroseland.nl

© 2018 | Design by Phytalis