‘Lekker in je Lijf’ kostenloos bewegen met gemeentepolis.

Voor veel mensen is het moeilijk om meer te gaan bewegen. Bovendien kosten beweegprogramma’s vaak veel geld.

 

Mensen met overgewicht die een Collectieve Zorgverzekering voor Minima (gemeentepolis) bij Zorg en Zekerheid hebben, kunnen twee keer in de week onder begeleiding van fysiotherapeuten sporten met het beweegprogramma ‘Lekker in je Lijf’.

 

BegeleidingMet collega Maaike van de Pavoordt begeleidt fysiotherapeut Paul Mulder van Visser Fysiotherapie en Sport de deelnemers individueel en in groepsverband bij het bewegen. Daarnaast geeft een diëtist voorlichting over gezonde voeding. Voor Paul is het doel van het programma dat de deelnemers meer energie krijgen en zich fitter en lekkerder in hun lijf gaan voelen.Voor deelneemster Martine zijn dit de redenen dat ze meedoet aan het programma: “Als er daarnaast ook een aantal kilo’s afgaan is dat mooi meegenomen”.

Laagdrempelig

Volgens Paul en Martine ligt de kracht van het programma in de laagdrempeligheid. Om te beginnen omdat het programma kostenloos is. Daarnaast worden de intensiteit en de moeilijkheid van de oefeningen geleidelijk opgebouwd en aangepast aan het individuele niveau van de deelnemers. Martine vindt het erg fijn dat ze de oefeningen in eigen tempo kan doen en zelf haar grenzen kan aangeven. “Als Paul zegt dat we de oefening 20 keer moeten doen en ik red het niet door pijn aan mijn nek en schouders, dan stop ik gewoon bij

15 keer”, aldus Martine.

Geleidelijke opbouw

Zij is tot nu toe erg enthousiast over het programma: “Ik vind het vrij intensief, maar het is goed om zo bezig te zijn. Vanwege de geleidelijke opbouw, het bezig zijn in een groep met hier en daar een grapje tijdens het sporten en de betrokkenheid bij elkaar is het echt leuk”. Op de vraag of Martine mensen dit programma zou aanraden, antwoordt ze dan ook stellig: “Ja, zeker!”.DoelHet doel is te starten met bewegen en je lekker in je lijf te voelen. Tijdens de lessen wordt er zowel alleen als in een groep geoefend. Er is ook tijd voor gezelligheid. Tijdens het programma bekijkt men met de fysiotherapeut welke sport bij de deelnemer past, zodat deelnemers ook na afloop hun gezonde leefstijl kunnen blijven volhouden.

Informatie

Het beweegprogramma ‘Lekker in je lijf’ is een initiatief van de GGD Hollands Midden, zorgverzekeraar, gemeenten en fysiotherapiepraktijken. Deelname wordt volledig vergoed voor iedereen met een Collectieve Zorgverzekering voor Minima (gemeentepolis) bij Zorg en Zekerheid. De rekening gaat rechtstreeks naar de verzekeraar en het eigen risico wordt niet aangesproken.

Aanmelden

Voor aanmelden kunt u terecht bijVisser Fysiotherapie en Sport,Octavialaan 61, Leiden, tel. 5123111,www.visserfysio.nlFysiotherapiepraktijk Zwanenzijde,Merendonk 174, Leiden, tel. 5215568,www.fysiozwanenzijde.nl (bron: Stadskrant)

 

© 2018 | Design by Phytalis